Personvernerklæring og informasjonskapsler

Europeisk lovgivning krever at du som nettbruker skal bli informert om informasjonskapsler på nettsteder. Vi beskriver her bruk av informasjonskapsler og personvern på alf-butikken.no

Hvem vi er

Bedriftsnavn: SENTER FOR ARBEIDSLIVSFORBEREDELSE ALF AS
Organisasjonsnummer:  881 097 982
Nettsted: https://alf.no
Adresse:  Klaus Hanssens vei 22, 5053 Bergen
Epost: alf@alf.no
Telefon:  55 54 11 50
Drift av nettstedet: Kolbrun Retorikk AS

ALF AS er ansvarlig for all innsamlet personopplysninger. Med mindre kjøper samtykker til noe annet, kan selgeren, i tråd med personopplysningsloven, kunne innhente og lagre de personopplysninger som er nødvendige for at selgeren skal kunne gjennomføre forpliktelsene etter avtalen. Kjøperens personopplysninger vil kunne bli utlevert til andre hvis det er nødvendig for at selger skal få gjennomført avtalen med kjøperen, eller i lovbestemte tilfelle. Eksempler på dette er å bruke kjøpers adresse til å sende produktene kjøper har bestilt. Nettsidens bruk av betalings løsninger som Paypal og Stripe.

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

  • Meldinger via kontaktskjema
  • Når du sender inn ovennevnte
    skjema ber vi om ditt navn og din e-postadresse. Det er kun
    administratorer som får tilgang til disse opplysningene. Din personlige
    informasjon vil ikke bli distribuert til noen for noe formål.
  • Når
    du sender en melding, er det kun ansatte som skal besvare henvendelsen
    som får din kontaktinformasjon. Vi lagrer dine henvendelser for
    referanse i ettertid. Du kan be om at disse slettes.

Informasjonskapsler (cookies)

  • Vi bruker informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er
    små informasjonsfiler som blir liggende igjen på datamaskinen din for at
    tjenesten vår skal fungere best mulig. Informasjonen vi samler inn
    bruker vi til å analysere besøkstrender, slik at vi kan se om nettstedet
    fungerer slik det skal og til å forbedre nettstedet.
    Informasjonskapselfunksjonen kan slås av og på i de fleste nettlesere
    gjennom et menyvalg som «innstillinger», «sikkerhet» e.l. Om du slår av
    dette, kan du likevel bruke vår nettside, men enkelte funksjoner vil
    ikke fungere optimalt. Slik administrer du informasjonskapsler (tar deg til artikkel i Nettvett.no)
  • Hvis
    du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en
    informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne
    informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en
    til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.
  • WordPress
  • Google Analytics
    • Vi
      ønsker å tilby brukeren våre gode og relevante nettsider. Det er derfor
      viktig for oss å få tilgang til informasjon om brukermønsteret til de
      som bruker nettstedet. Ingen av disse opplysningene vil bli brukt til å
      identifisere enkeltpersoner.
    • For å kunne analysere bruksmønstrene, sendes informasjonskapsler til Google Analytics. Brukernes IP-adresser blir anonymisert. Google sine nettsider gir en forklaring på hvilke informasjonskapsler som benyttes til hvilke formål.
    • Disse Google Analytics informasjonskapsler benyttes på nettstedet:
      __utma
      __utmb
      __utmt
  • Defender PRO:
    • Vi
      vil spore og lagre side- og brukeraktivitet, for eksempel brukernavn,
      kommentarer, innlegg, påloggingsforsøk, innstilling av endringer og
      opplasting av tidsstempler på våre sikre servere. Dette som et ledd i
      vår sikkerhetshåndtering.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

  • Ingen

Hvem vi deler dine opplysninger med

Du har krav på å vite hvordan vi behandler opplysningene og informasjon om behandlingene. Det er informasjon vi gir i denne personvernerklæringen. Du har krav på å få vite hvilke opplysninger om deg som er registrert og hvor personopplysningene kommer fra. Ta kontakt for å få oversikt over den registrerte informasjonen. Personopplysninger som ikke lenger tjener et relevant formål, slettes. Du kan til når som helst be om hvilke personopplysninger vi behandler om deg. I tillegg kan du få innsyn i disse opplysningene. Du kan kreve retting, sletting og begrenset bruk av personopplysninger. I enkelte tilfeller kan vi ikke slette dine personopplysninger som vi er forpliktet å oppbevare grunnet reklamasjonsrettigheter, bokføringsloven, for å vurdere, gjøre gjeldende eller forsvare juridiske svar og for å utøve en persons rett til ytrings- og informasjonsfrihet.

Stripe personvern

https://stripe.com/no/privacy

Paypal personvern

https://www.paypal.com/no/webapps/mpp/ua/privacy-full

 

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

  • Kontaktskjemaoppføringer: 1 år
  • Analysedata: 1 år
  • Kunders kjøpsinformasjon: 5 år
  • Dette
    nettstedet oppretter og lagrer en aktivitetslogg som fanger
    IP-adressen, brukernavnet, e-postadressen og sporbrukeraktiviteten (som
    når en bruker skriver en kommentar). Informasjonen vil bli lagret lokalt
    i 30 dager og eksternt i 1 år. Informasjon om eksterne logger kan ikke
    slettes for sikkerhets skyld.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som
inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du
har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger
vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av
administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender/lagrer opplysninger om våre kunder

  • Ingensteds

Hvordan vi beskytter dine personopplysninger

Vi bruker SSL sertifikat som krypterer informasjonen rundt bestillingene i nettbutikken. Det skal være trygt å bruke sidene våre og vi har gjort ekstra handlinger for å beskytte nettsiden fra angrep. I så fall at det blir oppdaget brudd på personvernet vil du bli informert og hendelsen blir, i henhold til lov, meldt til datatilsynet.

 

DefenderPRO

  • Defender håndterer nettsidens sikkerhetsbehov gjennom vanlige
    sikkerhetssøk, sårbarhetsrapporter, revisjonslogger,
    2-faktorautentisering, sikkerhetsanbefalinger, svartelisteovervåkning,
    IP-låsingsenhet, enkle sikkerhetsjusteringer, kjerne-, plugin- og
    temakodekontroller og innlogging maskering

Våre rutiner for datalekkasjer

Dersom virksomheten opplever et brudd på personvernbestemmelsene, er
det viktigste at enhver situasjon tas på alvor og at det umiddelbart
igangsettes tiltak for å klarlegge hva som har skjedd, og omfanget av
det.

Skulle dette forekomme, vil vi gjennomføre ett eller flere av disse tiltakene:

  • Begrense krisen og forberede en omfangsvurdering
  • Vurdere omfanget av dette spesifikke bruddet på personvernet
  • Varsle involverte parter
  • Sette i gang skadeopprettende tiltak
  • Forhindre gjentakelse

Hvilke tredjeparter vi mottar opplysninger fra

Ingen