Kjøpsvilkår

Innledning: disse vilkårene («vilkårene») gjelder når du som kjøper («du») gjør en bestilling via www.alf-butikken.no og tilhørende sider («nettsider»). Avtale inngås mellom deg og, ALF AS («ALF/»vi»/»oss»). Vilkårene er gjeldende for alle avtaler som du som forbruker inngår med ALF AS. Kjøp over internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettloven og e-handelsloven. Vilkårene i denne avtalen skal ikke forstås som begrensninger i de lovbestemte rettighetene, men beskriver de viktigste rettighetene og pliktene rundt handelen.

Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, produktendringer, prisjusteringer og fargeavvik samt at vi eventuelt blir utsolgt. Fotoer av produktene skal representere produktene så godt det lar seg gjøre. Våre produkter er håndlaget, og det vil kunne forekomme variasjoner. Vi kan ikke garantere at alle bilder 100% gjengir produktenes utseende. Vi har ikke ansvar for informasjon på nettsiden som kommer fra tredjemann.

Kampanjer og tilbud på nettsiden kan avvike fra våre fysiske butikker og omvendt.

Selger er:

ALF AS (Senter for arbeidslivsforberedelse)
www.alf.no
Klaus Hanssenvei 22, 5053 BERGEN
ORG. NR.: 881 097 982
Besøks adresse: Strandgaten 77, 5004 BERGEN

og betegnes videre som selgeren.

Kjøper er den som gjør bestillingen og vil videre betegnes som kjøper/kjøperen.

Bestilling og bekreftelse

For å kunne gjøre kjøp gjennom nettsiden må du akseptere vilkårene. Når du aksepterer vilkårene så aksepterer du de i sin helhet. Videre godkjenner du og bekrefter at du har lest informasjonen om personopplysninger og godkjent bruken av cookies.

Når du aksepterer vilkårene og legger inn en bestilling oppstår det en bindene avtale mellom deg som kjøper og ALF. Du blir ansvarlig for å betale ordrens totalbeløp. Ved mottatt ordre sendes det automatisk ut en ordrebekreftelse pr. epost til din registrerte epost adresse. Ordre blir pakket og sendt i løpet av de to neste arbeidsdagene. Selger fraskriver seg ansvar ved direkte eller indirekte økonomisk tap som måtte følge av mangelfull eller forsinket leveranse. Dette gjelder i midlertidig ikke i de tilfeller hvor selger forsettlig eller grov uaktsom har forårsaket misligholdet. I slike tilfeller skal midlertidig ansvar begrenses til fakturaverdi av det mangelfulle/forsinkede produkt.

Pris og betaling

Samtlige priser på nettsiden er i norske kroner (NOK) og inkluderer gjeldende merverdiavgift (MVA.). Den oppgitte prisen på varer og frakt er den totale prisen kjøper skal betale. Denne prisen innkluderer alle avgifter og tillegskostnader. Riktig pris vises i nettbutikken før betaling foretas. ALF har betalingsløsninger gjennom Paypal og Stripe.

Levering

Vi bruker fem fraktklasser som er koblet til størrelsen og vekten av produktet. Frakten på ordren beregnes ut ifra kostnadene med å sende den dyreste varen i ordren. Normal leveringstid er to til fem arbeidsdager etter varen/varene er sendt fra oss, med forbehold at varen/varene finnes på lager. Gjennom nettsiden har vi kun valg for innlands levering, men ta kontakt ved spesielle ønsker. Varene leveres med Posten eller Bring til din postkasse eller nærmeste utleveringssted. Frakt tilkommer ikke hvis vare blir hentet i butikk (Strandgaten 77, 5004 BERGEN).

Alle pakker ligger på utleveringsstedet i 14 dager før de returneres.

Pakker som ikke blir hentet

Uavhentet pakke omfattes ikke av angreretten. Returfrakt tilkommer kjøper. Dette er kostnadene som kommer med å sende og få i retur ordren.

Reklamasjon/erstatningsansvar

Etter du har mottatt produktene bør du, så snart du har anledning til det, undersøke om leveransen er i samsvar med ordre/kontrakt. Undersøk om produktene har blitt skadet under transporten, eller om produktene ellers har feil/mangler. Hvis det oppdages feil eller mangler, må du innen rimelig tid etter at det er oppdaget, gi selger melding om at du vil påberope deg mangelen(reklamasjon). Vi trenger da informasjon om ordrenummeret og hvilken vare det gjelder. Hvis du ikke reklamerer i tide, tapes retten til å gjøre mangelen gjeldende. Melding om feil og mangler ved produktene kan overbringes Selgeren muntlig eller skriftlig. Hvis på eget initiativ iverksetter tiltak for utbedre mangelen ut over det som er avtalt med selgeren, frafaller all mulighet for reklamasjon. Ved salg til forbruker gjelder reklamasjonsregelen i henhold til kjøpsloven § 32, nr. 3. Ved salg i næring kan det avtales kortere reklamasjonsregler enn hva som framgår av kjøpsloven (jf. kjøpsloven §3).

Hvis de solgte varer volder skade på person eller ting, og dette skyldes at de ikke byr den sikkerhet som bruker eller allmennhet med rimelighet kunne vente, er selger erstatningsansvarlig i den utstrekning slikt ansvar følger av lov 23. desember 1988 nr. 104 om produktansvar. Andre følgeskader erstattes ikke.

Angrerett

Dersom du ikke er fornøyd med varen, kan den sendes tilbake med utfylt angrerettskjema. Selger må få melding om bruk av angrefristen innen 14 dager fra mottatt vare. Varen må leveres tilbake uten unødig opphold innen 14 dager etter melding om bruk av angrefrist. Returfrakt betales av kjøper, men ved reklamasjon kan kunde ha rett på tilbakebetaling av hele fakturabeløpet.

Tilbakebetaling

Tilbakebetaling skjer innen 14 dager på samme betalingsmåte som du betalte din ordre med. Selger har rett til å holde tilbake betalingen til de har mottatt varen fra kjøper, eller kjøper har lagt frem dokumentasjon for at varene er sendt tilbake.

Kontakt

Ved spørsmål ta kontakt med oss:

ALF as, Senter for arbeidslivsforberedelse

Klaus Hanssens vei 22
5053 Bergen

Telefon: 55 54 11 50
e-post: nettbutikken@alf.no